קפה קר

מגוון משקאות לקיץ לוהט

תחום הקפה בכלל ואיתו גם תחום הקפה הקר עוברים בשנים האחרונות התפתחות בכל העולם. בתי קפה מתמחים בתערובות ייחודיות, שיטות חליטה מגוונות, וכמובן גם הכנה של מגוון משקאות קרים מבוססי אספרסו, חליטה קרה ועוד.

בארץ, התחום עדיין בחיתוליו ומה שניתן למצוא בכל בית קפה הוא קפה קר קלאסי המורכב מאספרסו, קרח וחלב או לחילופין מכונות אוטומטיות של ice coffee שברובן כלל לא עושים שימוש באספרסו ומסתפקים באבקות מוכנות המכילות הרבה מאוד סוכר. הכנת קפה קר בבית מאפשרת לכם לשלוט במרכיבים וליצור משקאות נהדרים באיכות גבוהה.

תערובות הקפה המגוונות של קפה  Diemme מאפשרות שימוש נרחב במגוון משקאות קרים השומרים על טעם קפה עז.

Ice Coffee עם קוביות קרח מאספרסו- המשקה המוכר והקלאסי שמורכב משוט של אספרסו, קוביות קרח על בסיס מים ומעט חלב קר. מומלץ להשתמש בפחית קפה טחון 250 גר’ למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר’ או קילו.

Affogato-  משקה/קינוח איטלקי (בתרגום- טבע/טובע) קלאסי המורכב מאספרסו חם וגלידת וניל קרה. שילוב נהדר בין מרירות הקפה למתיקות הגלידה, בין חום וקור ובין מוצק לנוזל.  לאפוגטו אנו ממליצים להשתמש בפחית קפה טחון 250 גר’ למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר’ או קילו.

Cold brew- משקה שתפס תאוצה מטורפת בשנתיים האחרונות ברחבי העולם ובעיקר בלונדון וניו יורק. תהליך החליטה נעשה במים קרים בלבד בשיטת חילחול או השרייה. בבתי קפה מכינים את תמצית הקפה הקר בתהליך שאורך בין 8 ל-24 שעות לפחות של חילחול איטי/השרייה של מים קרים ופולי קפה טחונים גס.  ניתן להכין cold brew בבית בקלות רבה. טוחנים את פולי קפה Diemme לטקסטורה גסה, מעבירים את הקפה לקנקן ביחס של 1:8 מים לקפה. יוצקים מים בטמפ׳ החדר, מערבבים קלות מכסים ומשרים למשך 12-24 שעות במקרר. מסננים את התערובת ושומרים במקרר עד שבועיים.

התוצאה: קפה קר בעל טעם עמוק, פחות מרירות וחומציות מקפה אספרסו חם. ניתן להוסיף מגוון ארומות לקפה בעזרת הוספת טעמים שונים לפולי הקפה כגון: קוקוס, וניל, קליפות תפוז ועוד.

הקפה המומלץ ביותר לחליטת cold brew קפה טחון או פולי קפה באריזות 250 גר’ או קילו.

Espresso tonic – משקה חדש שהפך במהרה לדבר הכי מדובר לקיץ הקרוב. שילוב בין אספרסו חם עם מי טוניק או ג׳ינג׳ר. נשמע מוזר? חובבי קפה מושבעים טוענים שזה חילול כבוד האספרסו אבל אם חושבים על המשקה כמרענן בימי קיץ לוהטים הוא בעצם מאוד טעים. המשקה נולד בתחרות הבריסטה העולמית  WBC בה המתחרים צריכים להמציא משקאות קפה חדשים וייחודיים, שילוב בין קפה ומי טוניק עשה לו כנפיים והגיע למספר בתי קפה בניו יורק וצבר פופולריות רבה.

אופן ההכנה: ממלאים כוס גבוהה בקרח, מוסיפים מי טוניק לגובה ⅔ מהכוס ומוסיפים שוט של אספרסו קצר. ניתן להכין גם עם תערובת cold brew.

Caffè Shakerato – כשהטמפ׳ עולות ולאיטלקים מתחיל להיות חם מידי כדי ללגום אספרסו רגיל הם מכינים לעצמם shakerato. הרעיון הוא לקרר ולהכניס אוויר לתערובת האספרסו בלי לדלל אותה במים או קרח מומס. אופן ההכנה: ממלאים בשייקר 5-8 קוביות קרח, מוסיפים ממתיק (מי סוכר או סירופ קרמל) ואז יוצקים אספרסו ומערבבים נמרצות. הקרח יקרר את הקפה לפני שהוא ימס לתוכו וכך מתקבל משקה אורירי וקר שמתאים במיוחד לקיץ. אנו ממליצים להשתמש פחית קפה טחון 250 גר’ למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר’ או קילו.

הנה כמה כללים שיהפכו את האפוגטו שלכם למושלם!

  • טעמי הגלידה המומלצים הם- וניל, שקדים/אגוזי לוז, ריבת חלב או קפה
  • גודל הכדור צריך להיות יחסית גדול כדי שלא ימס כולו במגע עם הקפה החם
  • על כל כדור גלידה מכינים אספרסו קצר.
  • מומלץ להקפיא את הכוס יחד עם הגלידה לפני מזיגת הקפה
  • אפשר להוסיף מעט אלכוהול למשקה- ויסקי, ברנדי, אמרטו, פרנג׳ליקו, ליקר קפה.

מוצרים מהכתבה

קפה טחון נטול

62 ממחיר ל – 100 גרם: 24.80 ₪

קפה טחון

35 ממחיר ל – 100 גרם: 14.00 ₪